EK KWF 2021 Polen

EK september 2021 Świnoujście

Met de bus naar Świnoujście naar het EK in het noordelijkste puntje van Polen. (stiekem was het toernooi in Duitsland maar goed). We hebben met zijn allen weer een aanprekend resultaat behaald. We zijn trots op ons team!

Resultaten:

  • 1e Valence Bickel (4e op rij) en best female fighter
  • 1e Davy Brands
  • 3e Roxanne Ramselaar
  • 3e Jan Horn

Dave Kientz had zijn eerste optreden bij de senioren op een EK. Als regeerend kampioen bij de junioren is de doelstelling leren. Dave vocht volwassen en heeft het niveau om het podium te halen. Een absolute kanshebber voor de toekomst.

Tijn Lorist liep in een voor de rest gelijk opgaande partij tegen een waza-ari op.

Bart Overkamp stond tegen een harde Poolse tegenstander waar hij liet zien goede stappen gemaakt te hebben, de tegenstander was sterker.

Saba Tjong-A-Tjoe maakte ook haar primeur bij de volwassenen en vocht een knappe en zware partij tegen de latere kampioen en verloor pas na verlenging.

Jan Horn liet met een derde plek zien progressie te maken in zijn ontwikkeling.

Otbert Offerman’s weg naar de finale lag open. Stond in zijn partij met een spectaculaire draaitrap waza-ar voor totdat een knie blessure ineens op kwam en daardoor opgave volgde.

Roxanne Ramselaar mocht als vice-wereldkampioen aantreden te de wereldkampioen Emma Markwell. Pure klasse tegen elkaar en uiteindelijk Emma de winnaar.

Valence Bickel liet haar pure klasse zien en is het gehele toernooi geen moment in de problemen geweest. Geëerd met de best female fighter award. Wat een dominantie.

Davy Brands is een en al explosiviteit en maakt dit in de finale met een prachtige Ippon af.

WK KWF 2021 Polen

Plaats een reactie