Opleidingen

De wereld om ons heen verandert steeds. Daarom vinden we het belangrijk ons kader regelmatig bij te scholen. Dat doen we voornamelijk tijdens de kader- en lerarenweekenden op Papendal. Ook verzorgt de NKKO opleidingen met als doel nieuwe vaardigheden aan te leren. De opleiding van scheidsrechters doen we zelf.

De FOG verzorgt voor ons de opleiding tot karate leraar. Deze Leraar Martial Arts (LMA) opleiding is door NSF*NOC geaccrediteerd en staat gelijk met de trainer/coach opleiding niveau 3.

Scheidsrechterscursus

Goede scheidsrechters zijn belangrijk. De NKKO leidt haar scheidsrechters zelf op. De cursus wordt een keer per jaar gegeven en is voor aankomende hoek- en hoofdscheidsrechters.

Om een hogere dan graad te verdienen moet je een bepaald niveau van scheidsrechter hebben, afhankelijk van de dangraad. De gedachte hierachter is dat als je zwarte band bent, je mee moet doen met activiteiten die nationaal en internationaal georganiseerd worden. Door internationaal actief te zijn verbreed je jouw kennis van het Kyokushin en krijg je nog meer inzicht en bovenal wordt je Kyokushin Family groter.

Opleiding LMA 3

Om te zorgen dat we goed gekwalificeerde trainers en leraren hebben binnen de NKKO, is het voor dojo houders verplicht een LMA 3 diploma te hebben. Deze opleiding wordt één keer per jaar gegeven. Deze opleiding doe je samen met trainers afkomstig uit andere vechtsporten. Hierdoor werk je ook nog eens aan je netwerk binnen de wereld van de Martial Arts in Nederland.

Van trainer naar coach

De opleiding van trainer naar coach wordt verzorgd door de TopsportCompany en is bedoeld voor alle zwarte banden die zich als coach verder willen ontwikkelen.

We merken dat sporters in hun ontwikkeling ondersteuning nodig hebben. Dit geldt voor elke sporter en op elk niveau. In onze optiek speelt de coach hierin een centrale rol. De coach is degene die op regelmatige basis contact heeft met de sporter en voortdurend het gedrag van de sporter beïnvloedt. Daarom hebben wij de opleiding “van trainer naar coach” ontwikkeld. In deze opleiding staan vaardigheden centraal die je als coach helpen om je sporters naar een hoger niveau te brengen.