Wij zijn de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie

De NKKO in Nederland is de oudste en grootste Kyokushin organisatie en is lid van de Kyokushin World Federation (KWF). We zijn een vereniging van Kyokushin dojo’s met moderne statuten en een eigentijds huishoudelijk reglement. Alle aangesloten dojo’s worden geleid door instructeurs die een opleiding tot leraar martial arts hebben gevolgd. Dit is een door de NOC/NSF geaccrediteerde opleiding. Al onze zwarte banden hebben een internationaal geaccrediteerde dan-graad.

De NKKO verzorgt meerdere malen per jaar bijscholingen voor alle zwarte banden en leraren. Daarnaast zijn er minimaal 8 bondstrainingen per jaar op Nationaal Sportcentrum Papendal. Deze zijn gratis toegankelijk voor alle leden van de NKKO.

Tijdens deze trainingen wordt er lesgegeven in kihon, kata’s en kumite. Voor Nederlandse karateka’s die tijdens het zomerkamp op Papendal bondsexamen (vanaf 1e kyu) willen doen, is het verplicht minimaal vijf van deze trainingen bij te wonen. 

Naast het feit dat deze trainingen als examenvoorbereiding dienen, zijn deze trainingen ook bedoeld om te zorgen dat de kihon en de kata zoals vereist op eenduidige binnen de NKKO worden beoefend. 

Het hoogtepunt elk jaar is het zomerkamp op Papendal dat traditioneel rond het tweede weekend van juli wordt gehouden. Tijdens het zomerkamp worden bondsexamens afgenomen vanaf eerste kyu tot en met vijfde dan.

Door te trainen bij een NKKO dojo weet je zeker dat je het echte Kyokushin onderwezen krijgt zoals Sosai Oyama dat heeft bedoeld​.

Onze leden

Het bestuur

Het bestuur van de NKKO wordt om de vier jaar gekozen door en uit de leden van de NKKO. Het bestuur bestaat uit drie leden.

Rien Brink

Voorzitter – 4e dan

Paul Lorist

Secretaris – 6e dan

Jeroen Zeegers

Penningmeester – 5e dan

Ereleden & Leden van verdiensten

De NKKO kent ereleden en leden van verdiensten. Deze bijzondere leden hebben deze onderscheiding gekregen vanwege hun inzet voor het Kyokushin in Nederland en daarbuiten. De ereleden vormen tezamen het adviesorgaan voor het bestuur.

Loek Hollander

Shihan – 10e dan

Shihan Hollander is benoemd tot erelid vanwege het in Nederland duurzaam opzetten van een landelijke Kyokushin Organisatie. Daarnaast heeft  Shihan Holllander zijn hele leven gewijd aan de verdere beoefening van Kyokushin en heeft hij de belangen van Nederland internationaal op een voortreffelijke wijze behartigd. Daardoor is Nederland nog steeds een belangrijke partner binnen de KWF. 
 Shihan Hollander is op 16 februari 2020 overleden.

Egberth Thomas

Shihan – 7e dan

Shihan Egberth Thomas is een leerling van Shihan Hollander uit de zestiger jaren van de vorige eeuw. Hij leeft voor het budo en het Kyokushin in het bijzonder. Als wedstrijd vechter en als bondscoach heeft hij grote successen gevierd. Zijn team met daarin de gebroeders Scharrenberg, Peter Smit, Michel Wedel en Eric Constancia was uiterst succesvol. Shihan Thomas staat bekend als een gedreven, inspirerende en authentieke leraar die over de gehele wereld een graag geziene instructeur is.

Aloys te Braake

Shihan – 6e dan

Shihan Aloys te Braake is in de jaren zeventig met Kyokushin begonnen bij Shihan Ton van Elten. Hij heeft vele jaren deel uitgemaakt van de wedstrijdselectie van de NKKO. In de jaren daarna heeft hij zich gemanifesteerd als internationaal instructeur op de vele zomerkampen en was daar medeverantwoordelijk voor de organisatie. Tot 2019  heeft hij in het bestuur van de NKKO gezeten. 

Eric Constancia

Shihan – 6e dan

Shihan Eric Constancia is in 1977 begonnen als leerling van Shihan Hollander. Hij was een groot vechter en heeft op vele internationale toernooien ongeëvenaarde prestaties neergezet. Op het WK in Tokio onder toeziend oog van Sosai heeft hij geïmponeerd. Als bondscoach heeft hij het Nederlands team tot grote hoogte gebracht. Een mooi moment was het EK in 2016 waar door Nederland meer dan 20 prijzen in de wacht werden gesleept. Toen hij in 2018 zijn functie als bondscoach neerlegde is hij benoemd als lid van verdiensten.

Dan graad houders

De zwarte banden van de NKKO hebben allemaal een internationaal erkende dangraad. Hier vind je alle zwarte banden van de NKKO.

Nederlandse selectie

De Nederlandse selectie bestaat uit karateka’s die talentvol zijn en zich bewezen hebben op internationale en nationale toernooien. Onze bondscoaches selecteren de leden voor de selectie. Selectielid zijn is niet vrijblijvend. Gedisciplineerd trainen en gezond leven staan centraal. De NKKO investeert in je, dus daar verwachten we inzet en loyaliteit voor terug.